MP3 çalabilen buzdolabı?!

Bu tip şeyler sadece Japonya veya Kore gibi kafanın değişik çalıştığı Uzak Doğu ülkelerinden çıkar diye düşünüyordum ama, yine yanıldım. Bu seferki Türkiye’den, beklemediğim yerden vurdu.

Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi, “beyaz” eşya, daha doğrusu dayanıklı tüketim malzemelerinde amaç belli olduğundan, tüketicinin gözüne hoş görünmeyi sağlayacak bir “yenilik” yapmak oldukça zordur. Ancak Vestel bunu yapmış, daha önce neden kimse düşünmemiş bilmesem de.

Vestel’in yeni buzdolabı Vestel Maestro, hani şu dev robotlara dönüşen reklam filmlerinin üçüncüsünde ekranlara geliyor. Özelliği ise MP3 (me pe üç olarak okuyun lütfen) çalabilmesi! Bunu daha önce kimsenin düşünmediği veya düşünüp de “yahu ne alakası var, buzdolabında MP3 çaları kim kullanır” diyerek fikrini öldürenlere inat, ürünü pazara süren Vestel’e gerçekten tebriklerimi iletiyorum. Dünyada tekmiş kendisi. Gerçekten bravo.

Birileri bana “abi deli misin, buzdolabında MP3 çaların işi ne” diye soracak olursa, vereceğim cevabı okusunlar lütfen:

Hayatında hiç yemek hazırlarken bir yandan Led Zeppelin dinlemek istedin mi? Hiç MP3 çalarını takmak için fiş aradın mı minicik mutfağında, fiş bulduğun zaman hoparlör kablosu karmaşası ile uğraşırken, vokta pişen noodle’ı yaktın mı hiç, el mahkum yine yemeksepeti.com’a girdin mi sen Abidin? Bana mutfakta dertsiz tasasız tek dokunuşla MP3 dinlemenin resmini çizebilir misin Abidin?

Vestel Maestro, bildiğin buzdolabı işte
Vestel Maestro, bildiğin buzdolabı işte
Ama sen onu bir de robotken gör, hay MaşaAllah...
Ama sen onu bir de robotken gör, hay MaşaAllah...

One comment

  1. Mista Bob Dobalina says:

    Trabzon’da bu buzdolabına “kolbastı” yükleyerek satmışlar peynir-ekmek gibi gitmiş.

    Ne de olsa oralar da “kafanın biraz değişik çalıştığı” bir yöremizdur daa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.